Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι η "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"


Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι ένα ψηφιοποιημένο περιοδικό που μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε στον υπολογιστή σας, να το αποθηκεύσετε, να το αναπαράγετε σε ψηφιακή και έντυπη μορφή. Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας στη χώρα έχει αλλάξει δραματικά. Από αυτήν την κρίση κανείς δεν μπορεί να βγει μόνος του και κανείς δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Ο τόπος μας, η Δυτική Αχαΐα, έχει ανάγκη από ιδέες και από ανθρώπους που τον αγαπούν, να μιλήσουν γι’ αυτόν και που μπορούν να προσθέσουν μία ψηφίδα για τη δημιουργία της νέας εικόνας, αυτής που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτός είναι και ο στόχος της προσπάθειας που ξεκινάμε.
 Να προβάλλουμε ιδέες, ανθρώπους, προβλήματα και διεκδικήσεις. Μία κυψέλη ιδεών που θα είναι τροφή για σκέψη και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για δράση και συντονισμό. Η κρίση που βιώνουμε συνέτριψε αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος στη χώρα. Η αναπαραγωγή τους δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει το όχημα εκείνο που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Αν δεν αναζητήσουμε ανήσυχα μυαλά και ιδέες, δεν πρόκειται να βρούμε το δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει τον τόπο μας στη θέση που του αξίζει αλλά και γιατί, Oι ιδέες για να αλλάξει ένας τόπος χρειάζονται πολλούς.

Στο πρώτο τεύχος γράφουν:
Οι Γιώργος Γρηγ. Αθανασόπουλος και Δημήτρης Στεμπίλης, γι’ αυτούς που έφυγαν αλλά ξαναγυρνούν στον τόπο τους, προσπαθώντας να πατήσουν στα ίχνη του παρελθόντος, να μεταφέρουν το παρόν τους και να μιλήσουν για το μέλλον τους.

Ο Τάκης Καμπέρος, σχολιάζει την επικαιρότητα με τα σκίτσα του.

Ο Κώστας Παπαπαγιαννόπουλος και η Ελένη Σιμώνη, αναζητούν τις ρίζες των Σουδενιωτών.

Η Νίκη Ράλλη και ο Ιωάννης Μόσχος, γράφουν για τον αρχαιολογικό χώρο των Πορτών.

Ο Ανδρέας Μαχαίρας, δημιούργησε μαζί με μία ομάδα ανήσυχων μυαλών, το pubbuh και εξηγεί πώς μπορείτε να κυκλοφορήσετε τα δικά σας βιβλία, περιοδικά και λευκώματα.

Ο Φάνης Ζαχαράτος, εξηγεί πως η σπατάλη τροφίμων έχει γίνει η μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών και απαντά τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο Παναγιώτης Ρέκκας, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αχαΐας και κτηνοτρόφος, αναφέρεται στις δυσκολίες των νέων αγροτών στις σημερινές συνθήκες.

Ο Τάσος Γιακουμής, γιατρός του ΚΥ Κ. Αχαΐας και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, γράφει για το Κέντρο Υγείας και την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Η Θεανώ Κοντούλη, μέσα από το διαδίκτυο βρήκε τον τρόπο να πλέξει αλληλεγγύη με "Μαλλιά και κουβάρια" για τους πρόσφυγες.

Ο Παναγιώτης Κουνάβης, γράφει για τις απόπειρες της 7ης τέχνης να ερμηνεύσει το φαινόμενο του φασισμού.

Ακόμα διαβάστε:
Πώς ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας μπορεί να είναι οργανωτής και εμψυχωτής στην παραγωγή και την ανάπτυξη. Για την επιστροφή στο μέλλον, της Αχαϊκής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 24/12/2015 ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου