Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ

Ανδρέας Μαχαίρας

Η εμφάνιση του γραπτού λόγου άλλαξε μια για πάντα τη πορεία της ανθρωπότητας. Οπωσδήποτε όπως κάθε νέα ιδέα ή εφεύρεση δε βρήκε μόνο αποδέκτες. Ο γραπτός λόγος μάλλον επιβλήθηκε από την ανάγκη των κοινωνιών να καταγράφουν τα λογιστικά τους, παρά από την ανάγκη των ποιητών να δημιουργούν τέχνη.Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι την γραφή στους ανθρώπους, την δώρισε ο ίδιος θεός που τους έδωσε τα τυχερά παιχνίδια και συγκεκριμένα τα ζάρια.Ο δικός μας, ο Σωκράτης, πίστευε ότι η γραφή μάλλον μας κάνει πνευματικά μαλθακούς παρά οξυδερκείς.Έτσι ως ειρωνεία της ιστορίας, ο Πλάτων έγραψε για τον Σωκράτη και έτσι τον έδεσε για πάντα στο άρμα του πολιτισμού μας.

Όλα αφορούν την αφήγηση.Το πώς θα πεις την ιστορία σου, εξαρτάται πολύ από τα αφηγηματικά μέσα που σου δίνονται. Ακόμα περισσότερο τα πάντα είναι ιστορίες.Αυτή τη στιγμή, εσείς διαβάζετε μια ιστορία.Την ιστορία της γέννησης μιας ιδέας και το πώς γίνεται πράξη. Αυτή την ιδέα την ονομάσαμε PUBBUH και θέλουμε να ταράξουμε τα νερά των εκδοτών, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία στην αφήγηση. Το όνομα προέρχεται από ένα παιχνίδισμα του «publication hub» και πραγματικά δημιουργούμε ένα δίκτυο ανθρώπων που αλληλοεπιδρά με ένα δίκτυο εκδόσεων.

Η ιστορία της «αφήγησης» ξεκινά από τη στιγμή που ανακαλύπτουμε την ομιλία. Η γλώσσα που μας έδωσαν οι παππούδες μας είναι το πρώτο εργαλείο που έχουμε προκειμένου να διηγηθούμε. Χαρακτηριστικό της προφορικής εξιστόρησης είναι ότι ο ομιλητής απευθύνεται ταυτόχρονα σε πολλούς και μπορεί να δεχτεί διάφορες παρεμβάσεις από αυτούς. Αυτή η αλληλοεπίδραση του αφηγητή με το πλήθος, τον κάνει να προσαρμόζει δυναμικά το λόγο του ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ακροατηρίου.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στην ιστορία της αφήγησης έγινε με την εμφάνιση της γραφής. Μετά την γραφή μπορούμε πλέον να μεταφέρουμε την εξιστόρησή μας ίδια και απαράλαχτη σε όλο τον κόσμο που ξέρει να διαβάζει. Το κοινό αλλάζει δυναμικά, αλλά χάνει τη δυνατότητα της άμεσης αλληλοεπίδρασης με τον αφηγητή. Αργότερα με την τυπογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές η αφήγηση αποκτά διάφορες μορφές και το κάθε μέσο προσαρμόζει τις ιστορίες που έχουμε να πούμε σε ολοένα και διαφορετικά μοτίβο.


Σήμερα στον ηλεκτρονικό κόσμο έρχεται το PUBBUH. Δημιουργούμε μια νέα πρόταση που θέλει να σας δώσει μια νέα ευκαιρία σε εσάς και σε αυτά που έχετε να πείτε. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι θέλουν να φτιάξουν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο. Καθηγητές, δάσκαλοι, καλλιτέχνες, ιστοριογράφοι, επιστήμονες, εκδότες περιοδικών, εφημερίδων και γενικά όλοι όσοι έχουν περιεχόμενο αξίας μπορούν πλέον δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά,διαδραστικά βιβλία, περιοδικά.Με πολύ απλές και εύκολες διαδικασίες μπορείτε να προσθέσετε στα βιβλία σας βίντεο, slide shows, χάρτες, σημειώσεις, τρισδιάστατες απεικονίσεις, ήχους.Μπορείτε να συνδέσετε την έκδοσή σας με άλλες εκδόσεις, να επιτρέψετε ή όχι στους αναγνώστες σας να δημιουργούν σχόλια ή και συζητήσεις.Έπειτα αφού έχετε ολοκληρώσει το προϊόν σας μπορείτε να το διακινείτε στο αναγνωστικό κοινό μέσω του καταστήματός μας ή αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε εντελώς δικά σας καταστήματα οπουδήποτε στο διαδίκτυο.

Η ιδέα αναπτύχθηκε από ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο των εκδόσεων. Λειτουργούμε ήδη εδώ και έναχρόνο κάτω από την προστασία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ) που έχει ιδρύσει το ΕΒΕΑ. Είμαστε μέλη του BIZSPARK της Microsoft και έχουμε ήδη παρουσιάσει την επιχειρηματική μας πρόταση σε μεγάλες εταιρείες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχουμε ως στόχο το 2016 να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτικό περιεχόμενο από όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι μέχρι το 2020 να είμαστε μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στη διεπιχειρηματική έκδοση (B2B PUBLISHING). Είμαστε διαρκώς σε αναζήτηση συνεργασιών και νέων ιδεών που θα μπορούσαν να μας κάνουν καλύτερους.Με αυτή την έννοια αυτό που διαβάζετε τώρα είναι και ένα κάλεσμα για όποιον ενδιαφέρεται να έχουμε οποιαδήποτε συνεργασία. Το web site μας είναι https://www.pubbuh.com. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου στο email: andreas@pubbuh.com θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να μοιραστούμε τις ανησυχίες σας.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στη συγκυρία. Ζούμε μια μεγάλη και πολυεπίπεδη κρίση. Δεν έχει τόσο σημασία πως την αξιολογεί ο καθένας μας όσο το ότι έχει επηρεάσει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας μια και καλή. Εμείς στο PUBBUH πιστεύουμε ότι η πορεία της χώρας αλλά και του καθενός μας προς την έξοδο από την κρίση έχει ταυτόχρονα ένα μοναχικό και ένα συλλογικό βίωμα.Μόνοι μας θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το πώς και με τι εφόδια θα διαβούμε το τέλμα της κρίσης. Τότε είναι που θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Από αυτή την κρίση κανείς δε μπορεί να βγει μόνος του όπως και κανείς δε μπορεί να μείνει αδρανής. Αυτό αν θέλετε ήταν και το βαθύτερο κίνητρό μας. Να δημιουργήσουμε κάτι που θα μπορούσε να δώσει δυνατότητες σε πολλούς. Έτσι φτιάξαμε την διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκδόσεων PUBBUH. Έτσι ανακαλύψαμε μέσα μας δυναμικές δημιουργικές δυνάμεις που σίγουρα έχετε και εσείς.Μήπως ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου