Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΠΟΛΙΤΕΙΑ #7

Στο νέο μας τεύχος  μπορείτε να διαβάσετε για την Τραγωδία  του 12ου Συντάγματος της Πάτρας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο,ένα άρθρο που το υπογράφει ο ιστορικός Βασίλης Κ.Λάζαρης. Ακόμα, ο Κώστας Παπαγιανόπουλος ανιχνεύει τη ιστορία ενός επιβλητικού κτιρίου της πόλης της Κάτω Αχαΐας, του γνωστού Μύλου του Μπακούλια. 
Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου Συντηρητής Έργων Τέχνης – Μουσειολόγος, γράφει για την προστασία και την αξιοποίηση της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής των κτιρίων που βρίσκονται στον πολεοδομικό ιστό και στα περίχωρα των αστικών κέντρων της Αχαΐας.
Ο Δημήτριος Παπανικολάου συγγραφέας μας "ξεναγεί" στο  Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων και γράφει για τη σημασία της παράδοσης στον σύγχρονο κόσμο.
Ο Δημήτρης Στεμπίλης, Δημοσιογράφος και MSc της Σύγχρονης Ιστορίας και των Διεθνών Σχέσεων, ολοκληρώνει το αφιέρωμα στην "εποχή της σταφίδας" που ξεκίνησε στο προηγούμενο τεύχος μας γράφοντας για  την  κρατική παρέμβαση για τη σταφίδα, την προϊστορία και η λειτουργία του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (ΑΣΟ).
Η  Μαία Αγάπη Μαράτου, μας ενημερώνει για την "ιδιαίτερη πρόληψη στην πορεία της ζωής, μιας γυναίκας ".
Ο Νίκος Ραγκαβάνης γράφει για την προστασία της γείωσης  και πώς αυτή  μπορεί να μας προστατεύσει από την ηλεκτροπληξία. Τέλος ο Κωνσταντίνος Βιέννας σε αυτό το τεύχος προτείνει να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετική σύνθεση στοιχείων από διάφορα κινηματογραφικά είδη που ονομάζεται "Retreat" και όπως πάντα, ο Τάκης Καμπέρος σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του τρόπο.


Το αφιέρωμα του περιοδικού μας στην εποχή της σταφιδοπαραγωγής στην Αχαΐα μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον των φίλων του περιοδικού συνεχίζεται. Έτσι την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ στις 19:00,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Η Αχαΐα της σταφίδας", στο θέατρο του εκπαιδευτικού χώρου Μπάρι του ΔΗΠΕΘΕ  (Σανταρόζα 7 & Καρόλου), στις εμβληματικές άλλοτε σταφιδαποθήκες της πόλης της Πάτρας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Βασίλης Κ. Λάζαρης, Ιστορικός
Χρήστος Αθαν. Μούλιας, Δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας
Άλμπερτ Μπάρρυ, Στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας
Στάθης Κουτρουβίδης, Δρ Ιστορίας, Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα. 
Σας περιμένουμε!




Μπορείτε να διαβάσετε το νέο τεύχος του περιοδικού μας περιοδικό μας στον σύνδεσμο:https://issuu.com/politeiamag/docs/_7 αλλά και να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας  απο το σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/s/9lafos41xkfu92f/Politeia%237.pdf?dl=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου